Om DELTA Blekinge

Det är vad som kommer ut ur skolan som räknas!

Projektet Delta Blekinge

Det är vad som kommer ut ur skolan som räknas! Och vad som kommer ut beror så klart på vad som händer där, i skolan. Det är inte lätt att motivera ungdomar, särskilt inte om det inte är självklart vad de motiveras till.

Det är inte heller lätt att vara lärare. Med Delta Blekinge är tanken att det ska bli lättare, lättare att göra ett bra jobb och att få bra resultat. Och det är ju det som räknas.

Projektets målgrupp är engagerade studie- och yrkesvägledare (SYV) samt lärare på de tekniska, naturvetenskapliga och yrkesförberedande gymnasieprogram i Sölvesborg/Bromölla, Olofström, Karlshamn, Ronneby och Emmaboda.

DELTA Blekinge syfte är att utveckla en gemensam behovsbaserad struktur som tydliggör och erbjuder relevant kompetens och resurserna till skolan baserat på arbetslivets och skolans behov inom inledningsvis ämnena Matematik, Teknik, IT, Fysik, Kemi och Biologi.

Med DELTA Blekinge ska bli lättare för skolan att omvandla matematik, naturvetenskap och tekniska teorier till praktisk förståelse hos eleverna. Detta förväntas bidra till att utveckla elevernas kunskap samt deras vilja/intresse, färdighet och förmåga till en mer komplett kompetens som bättre matchar arbetslivet kompetensbehov.

Läs mer om Delta Blekinge

Ladda ner följande dokument om du vill läsa mer om Delta Blekinge.

DELTA Blekinge, Folder

Varför Delta Blekinge, en artikel för skolan

Varför DELTA Blekinge, ett brev till arbetslivet

Beskrivning av IT plattformen

Se en film om Delta Blekinge

Denna film är gjort av elever på Knut Hahnskolan och beskriver syftet med DELTA Blekinge.